RODE LINZEN SOEP:

 

Benodigdheden:

 

250 gram rode linzen, 1 liter water, 100 gram gewassen soepgroenten, 1 klein gesneden ui, 100 gram gegrilde kip en 2 biologische groente bouillon blokjes. Dit is voor 2-3 personen.

 

Bereidingswijze:

 

De linzen wassen en in 1 liter water aan de kook brengen.

Circa 10 minuten zachtjes laten koken af en toe doorroeren

De groente en ui erbij doen en nog eens circa 15 minuten zachtjes koken

Op smaak maken met de bouillon blokjes  en de gegrilde kip erbij,nog even laten koken hooguit 2 minuten.

Eet smakelijk 

 

 

 

 Boekweit pannenkoekjes

 

200 gram boekweitmeel

400  ml water of amandelmelk

3 eieren

1/4 theelepel baking sodas

snufje zeezout

Kokosolie of roomboter

 

 

Doe de boekweitmeel, het water of amandelmelk, de eieren, de baking soda en een snufje zout in een kom. Mix deze ingrediënten tot een glad beslag.

Verhit in een koekenpan de kokosolie of roomboter.

Doe het beslag in de pan, zodat de gehele bodem bedekt is. Boekweit pannenkoeken zijn een stuk dunner dan gewone pannenkoeken.

Je kunt deze pannenkoeken lekker combineren met bijvoorbeeld banaan, appel, bosbessen enz. 

 

Waarom boekweit meel

 

Boekweit heeft langzame suikers in tegenstelling tot gewone pannenkoeken. Hierdoor heeft het dus een klein effect op je bloedsuikerspiegel, wat erg belangrijk is. Verder kom je er niet snel van aan geeft het een lang verzadigd gevoel, is het glutenvrij en Tarwevrij.

 

 

Kokos balletjes voor tussendoor

 

75 gram ongebrande Cashewnoten

4 dadels

20 gram cacao nibs

Kokos Rasp

 

Doe de cashewnoten in een keuken machine en zorg dat deze gehakt wordt tot kleine stukjes.

Doe daarna de dadels erbij, dadels met pit dienen eerst ontpit te worden. Dit samen nog eens laten draaien in de keuken machine totdat het een mix is van kleine stukjes.

 

Daarna gooi dit in een grote kom en meng de cacao nibs met je handen door de mix heen.

Maak nu kleine balletjes en rol ze daarna door de Kokos rasp.

 

De balletjes zijn nu klaar en kunnen heerlijk gegeten worden als tussendoortje, bij een kopje koffie of thee i.p.v een koekje.